Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouře v Praze má první oběť, zabila mladou dívku

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Pražští policisté našli večer pod Jiráskovým mostem tělo mladé dívky. S největší pravděpodobností patřila ke dvěma pohřešovaným příznivcům tzv. geocachingu, které dnešní prudký přívalový déšť zastihl v kanalizaci ústící do řeky.

Vyplývá to z informací pražských policistů a záchranářů. Další osoba se nadále pohřešuje.

Čtveřice mladých lidí hledala v tunelu Motolského potoka, který ústí do Vltavy na smíchovské straně řeky, takzvané kešky.

Dva z nich stihli vyplavat a skončili v motolské nemocnici, po dalších dvou pátrali policisté i potápěči pražských hasičů. Jejich mluvčí Martin Kavka ČTK kolem 20:00 řekl, že oni tělo nenašli. "My jsme zásah ukončili, případ si převzali policisté," dodal.

Mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová ČTK řekla, že záchranáři vyjížděli k nálezu těla mladé ženy pod Jiráskovým mostem. "Na místo vyrážel i koroner. S největší pravděpodobností se jedná o utonutí a podle všeho souvisí s případem, kdy čtveřici mladých příznivců geocachingu spláchla v ústí Motolského potoka přívalová vlna," uvedla.

Témata:  bouřky utonutí Praha

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy