Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V České Lípě muselo být kvůli bouřce evakuováno kulturní centrum, propadl se strop

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Česká Lípa - Silná bouřka s lijákem se dnes odpoledne přehnala přes Českou Lípu v Libereckém kraji. Hasiči museli kvůli zatékající vodě evakuovat 34 lidí z městského Kulturního centra Crystal. V sousedním Ústeckém kraji bouřka způsobila problémy hlavně na Děčínsku.

V Crystalu hasiči evakuovali hlavně návštěvníky kina. Kvůli zateklé vodě se propadl strop na toaletě. "Ucpal se nějaký odtok na střeše a teklo do budovy. Lidi jsme preventivně evakuovali, místo prozkoumali a odpojili elektřinu," uvedl operační důstojník. V Libereckém kraji měli hasiči v souvislosti s bouřkou přes 20 zásahů. 

Bouřka zasáhla i Ústecký kraj. "Nic extrémního to nebylo: zatopené sklepy nebo byla chvilku neprůjezdná silnice, protože vodu nepobraly kanály," řekl operační důstojník hasičů. Výjezdů bylo podle něj přes deset. Podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu nejvíce napršelo odpoledne na severu Čech v Děčíně, přes 50 litrů na metr čtvereční.

Bouřky zaměstnaly hasiče i v sobotu, zejména v Liberecké kraji, kde měli přes 30 výjezdů, z toho 14 na Českolipsku a devět na Semilsku. Hasiči odčerpávali především vodu ze zaplavených míst. Komplikace byly v sobotu i v dopravě, některé silnice musela policie dočasně uzavřít kvůli spadlým stromům či naplaveninám. Největší problémy nastaly v Bozkově na Semilsku, kde byla několik hodin neprůjezdná silnice 2887.

Témata:  bouřky Liberecký kraj Ústecký kraj hasiči

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy