Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Politik se drsně vysmál Babišovi: Začnu si dělat čárky pokaždé, když mě z něčeho obviní

Tomáš Zdechovský /KDU-ČSL/
Tomáš Zdechovský /KDU-ČSL/
Foto: Facebook

Praha - Nově jmenovaný premiér Andrej Babiš se pustil do europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL). Nelíbí se mu, že se prý v Bruselu neustále ptá na něj a na akuzu Čapí hnízdo. Lidovec mu ale poslal důrazný vzkaz.

„Haha, tak Andrej Babiš mě opět pobavil. Prý se v Bruselu ptám na jeho kauzu Čapí hnízdo, protože to mám jako sport,“ smál se Babišovým slovům europoslanec Tomáš Zdechovský.

Lidovec proto premiérovi poslal vzkaz. „Milý Andreji, ptát se na závěry vyšetřování kauzy, která se přímo dotýká daňových poplatníků v Česku je nejen mé právo, ale beru to i za svou povinnost. Asi si začnu dělat čárky pokaždé, když mě Andrej Babiš z něčeho obviní. Bojím se ale, že mi za chvíli už nebude stačit papír,“ baví se Zdechovský.

Babiš svoje obvinění vůči němu pronesl v České televizi. A na jeho výroky si posvítil také Demagog, který hodnotí pravdivost výroků politiků. „Mimochodem, z 20 výroků, které během celého pořadu Andrej Babiš pronesl, bylo pouze 6 pravdivých. Když mluvil o některé ze svých kauz, pravdu neřekl ani jednou. Tak to jen k té důvěryhodnosti,“ rýpnul si Zdechovský.

Podle Demagogu Babiš v České televizi šestkrát mluvil pravdu a šestkrát nepravdu, tři výroky byly zavádějící a pět se nedá ověřit.

Babiš trvá na svých pochybnostech ohledně nezávislosti Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF), který vyšetřoval kauzu Čapí hnízdo. Reagoval na prohlášení úřadujícího šéfa úřadu Nicholase Iletta.

„Jen velmi zřídka o tom teď někdo pochybuje. Zásadně trvám na tom, aby naše nezávislost nebyla zpochybňována. Nebyli jsme vystaveni vnějšímu vlivu ani v tomto vyšetřování, ani v žádném jiném," řekl Ilett na tiskové konferenci k výroční zprávě OLAF za uplynulý rok. Babiš je kvůli možnému dotačnímu podvodu trestně stíhán, záležitost ale pokládá za „vylhanou politickou kauzu". 

Témata:  Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) Andrej Babiš EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy