Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze už třetí den probíhá pátrání po hledači kešek, zatím bezvýsledně

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - Pátrání po lovci kešek, kterého v sobotu během bouřky v Praze smetla přívalová vlna v kanálu, je zatím bezvýsledné. Policisté i strážníci prohledávají Vltavu a její břehy, potápěči hledají ve stokách, do kterých je Motolský potok svedený.

Pátrací akce dnes začala kolem 09:00. V řece a u jejích břehů hledají policisté z poříčního oddělení. "Mají s sebou i potápěčskou techniku, v případě, že by byla potřeba," řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. 

"Potápěči pražských hasičů dnes budou opět vyhledávat v podzemní části Motolského potoka. Během dne budeme postupně vstupovat do podzemí," uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka na twitteru.

Pohřešovaný muž byl součástí čtyřčlenné skupiny, kterou ve stoce dlouhé přes čtyři kilometry překvapil prudký liják. Dvěma z nich se podařilo zachránit, lékaři motolské nemocnice jim ošetřili drobná poranění. Sedmadvacetiletou ženu našli v sobotu večer policisté utonulou pod Jiráskovým mostem.

Geocaching, které se čtveřice mladých lidí věnovala, je hra na pomezí sportu a turistiky, kdy se v terénu hledají ukryté schránky pomocí satelitní navigace. V Česku si získala velkou oblibu. Hledání schránek může být i nebezpečné a vedle utonulé dívky ze soboty si v minulosti vyžádalo v Praze i další oběti.

Témata:  Praha utonutí geocaching

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy