Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Klaus kritizoval Piráty a Zelené. Strany mu to spočítaly, tahle slova si za rámeček nedá

Václav Klaus
Václav Klaus
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Bývalý český prezident Václav Klaus v neděli v Partii rozpovídal o současném vyjednávání o vládě. Přiznal sice, že je zděšen, chystaná vláda ANO a ČSSD bude závislá na podpoře KSČM, přesto to prý ale nepovažuje za konec světa. Tvrdě se přitom navezl do České strany pirátské i Zelených, kteří jsou podle něj horší než komunisté. A Piráti mu jeho výpad obratem vrátili.

Klaus uvedl, že nečeká, že by komunisté měli na vládu velký vliv. On sám za větší zlo než KSČM považuje Piráty a Zelené. „Považuji nějaké Piráty a Zelené za větší zlo než tu dnešní vyčpělou, bezbarvou, ideologicky naprosto prázdnou, zbytkovou komunistickou stranu," tvrdí Klaus.

Piráti ani Zelení si to ale nenechali jen tak líbit. Klausova slova citoval na sociálních sítích například člen Zelených a pražský zastupitel Ondřej Mirovský. „'Já považuji @PiratskaStrana a @zeleni_cz za daleko nebezpečnější než dnešní vyčpělou @czKSCM.' Václav Klaus v dnes na Primě. Nestor proputinovské servilnosti a rektálního alpinismu nikdy nezklame. Otázkou je, zda je na kremelské výplatnici nebo na něj mají kompro,“ zajímá Mirovského.

„Konstruktivní kritika = náš motor!“ vysmál se Klausovi předseda Pirátů Ivan Bartoš. Ten také navíc zveřejnil konverzaci mezi ním, jeho stranickým kolegou Tomášem Martínkem a dalšími Piráty. „Klaus nás chválí v Partii," komentoval slova exprezidenta Martínek. 

/p>

„14,5 % od TNS Kantar a Václav Klaus nás považuje za větší nebezpečí než komunisty. Tolik chvály v jednom dni si snad ani nezasloužíme,“ zareagoval na slova bývalého prezidenta pirátský poslanec Mikuláš Peksa.

„Nesmyslná arogance a bezbřehý populismus prvního předsedy ODS je přesně to, co mě přivedlo do politiky," přisadil si poslanec Pirátů Ondřej Profant. 

Témata:  Václav Klaus Česká pirátská strana Ivan Bartoš Strana zelených KSČM

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy