Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po hledači kešek potápěči i policisté pátrají už čtvrtý den, zatím bez úspěchu

Řeka, ilustrační fotografie
Řeka, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Pátrání po lovci kešek, kterého smetla přívalová vlna v podzemní části Motolského potoka v Praze, začalo v sobotu, v neděli pokračovalo od dopoledne zhruba do 17:00 a v pondělí od 09:00 do 20:00. I dnes policisté a potápěči mladíka hledají. Stále marně.

Policejní potápěči se dnes zaměří na oblast mezi Jiráskovým mostem až po Šítkovský jez, druhá skupina policistů poříčního oddělení bude pátrat z lodě od Jiráskova mostu až po Helmovský jez. 

"Zvláštní pozornost budou policisté poříčního oddělení věnovat takzvané vaně, tedy prostoru mezi Staroměstským a Šítkovským jezem, konkrétně oblasti kolem ostrovů Střelecký, Slovanský a Dětský," upřesnil policejní mluvčí Jan Rybanský.

Pohřešovaný muž byl součástí čtyřčlenné skupiny, kterou ve stoce dlouhé přes čtyři kilometry překvapil prudký liják. Dvěma z nich se podařilo zachránit. 27letou ženu našli v sobotu večer policisté utonulou pod Jiráskovým mostem.

Geocaching je hra na pomezí sportu a turistiky, kdy se v terénu hledají ukryté schránky pomocí satelitní navigace. Může to být i nebezpečné a vedle utonulé dívky ze soboty si v minulosti vyžádalo v Praze i další oběti.

Témata:  Praha utonutí geocaching

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy