Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odporné fašistické svině. Ovčáček zuří, někdo zničil pomník Rudé armády, který před pár dny umýval

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Neuplynul ani týden od chvíle, co neznámý vandal přestříkal narůžovo pomník nedaleko Pražského hradu. Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček si tehdy vzal hadr do ruky a šel jej osobně umýt. Ani to ale nepomohlo, za pár dní se vandal vrátil a pomník opět poničil. A tentokrát vážněji.

„Nějaký dobytek zneuctil pomníček osvoboditelů naší vlasti před Pražským hradem. Emanuel Moravec se radostně směje v pekle,“ tweetoval Ovčáček minulý týden. Někdo totiž postříkal horní část pomníku s hvězdou růžovou barvou. Mluvčí později přidal fotografii sebe, jak pomník Rudé armády čistí.

Fašistické svině, které jsou v české společnosti čím dál hlasitější - za mlčení většiny politiků - definitivně zničily pomníček osvoboditelů před Pražským hradem, který jsem nedávno pomáhal čistit. Nahlásili jsme okamžitě Policii ČR. pic.twitter.com/TsVPQVL3b5

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 11. června 2018

Nepoškozený ale památník dlouho nevydržel. Někdo z něj totiž teď hvězdu ukradl. „Fašistické svině, které jsou v české společnosti čím dál hlasitější - za mlčení většiny politiků - definitivně zničily pomníček osvoboditelů před Pražským hradem, který jsem nedávno pomáhal čistit. Nahlásili jsme okamžitě Policii ČR,“ informoval mluvčí.

Pak se pustil i do novinářů, kteří se jej zeptali, zda si pachatel odnesl jen rudou hvězdu, nebo zda pomník ještě jinak poničil. „Svět pokřivených hodnot českých mainstreamových novinářů, tzv. elit a celkově té tzv. liberální levice krásně ilustruje aktuální novinářský dotaz, který jsem obdržel. Urvání rudé hvězdy z pomníku osvoboditelů se těmhle zdá málo!“ zuří Ovčáček.

Někteří diskutující se následně začali rozebírat to, že komunismus je stejně zrůdný systém jako nacismus a fašismus. Podle některých je dokonce ještě horší. Taková debata ale jen přilila další olej do ohně. „Takže podle místních fašounů je holokaust menší zlo než komunismus. Tímhle jste překročili poslední červenou linii, odporné kreatury," naštval se mluvčí Hradu.

Témata:  Jiří Ovčáček komunismus

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy