Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Miloš Zeman svolal na čtvrtek novináře na Hrad, téma tiskové konference neprozradil

Miloš Zeman i jeho manželka Ivana Zemanová o jakémkoliv vedení aktivní kampaně mlčí.
Miloš Zeman i jeho manželka Ivana Zemanová o jakémkoliv vedení aktivní kampaně mlčí.
Foto: Přátelé Miloše Zemana

Praha - Prezident Miloš Zeman nečekaně svolal na čtvrtek tiskovou konferenci, její téma ale Hrad tají. Setkání se patrně neuskuteční v hradních palácích, ale v jiných prostorách areálu Pražského hradu. Dotazy nebudou novinářům povoleny.

Tiskový briefing se na Hradě uskuteční v 16:30. Sraz novinářů byl netradičně stanoven ke vchodu do Lumbeho zahrady, na jejímž konci je Lumbeho vila, kde prezidentský pár bydlí.

Pokud jde o téma tiskové konference, novináři se mají podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka nechat překvapit. "Doplňuji, že jde o tiskový briefing - tedy prohlášení bez otázek," uvedl.

Zeman se ve čtvrtek odpoledne na Hradě setká s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a generálním ředitelem ČEZ Danielem Benešem. Lidovým novinám Ovčáček v úterý řekl, že ke schůzce Hrad žádný mediální výstup neplánuje.

Témata:  Miloš Zeman prezident ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy