Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babišovi nevěří polovina Čechů. Jak jsou na tom ostatní?

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Největší podíl důvěry, zhruba třetiny obyvatel Česka, má mezi hlavními představiteli parlamentních stran premiér Andrej Babiš. Zároveň ale patří k politikům s největším podílem odpůrců, nedůvěřuje mu více než polovina Čechů. Ukázal to průzkum Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Do trojice politiků s největším podílem důvěry patřili kromě Babiše předseda Pirátů Ivan Bartoš a předseda SPD Tomio Okamura, kterým vyjádřilo důvěru shodně 28 procent dotázaných.

Okamura a Babiš ale zároveň patří do trojky představitelů stran s největším podílem nedůvěry. Okamurovi nedůvěřuje 62 procent Čechů a Babišovi 58 procent.

Trojici doplňuje předseda lidovců Pavel Bělobrádek s podílem nedůvěry 59 procent. Více než polovina lidí nedůvěřuje také předsedovi komunistů Vojtěchu Filipovi (53 procent)

Největší převaha podílu nedůvěry nad důvěrou byla u Bělobrádka, a to 37 procentních bodů. 

Témata:  Andrej Babiš Ivan Bartoš Tomio Okamura

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy