reklama

Kukal, který v současné době působí jako tiskový mluvčí Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, si na svém soukromém účtu rýpnul do prezidenta Miloše Zemana.

„Proč si vlastně Miloš Zeman nedal na nové funkční období udělat nový oficiální portrét? Zajímá mě to. Protože pokud je něco fake news, pak je to ten obrázek, co doteď visí v některých třídách,“ zajímá ho. Přidal oficiální fotku prezidenta, která visí ve školách, a pak i momentku, na které Zeman vypadá velmi unaveně a sešle.

Jeho slova samozřejmě nemohl nechat Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček bez reakce. „Vy jste opravdu jen obyčejný ubožák,“ vzkázal Kukalovi Ovčáček. A odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. „To zrovna z Vašich úst zní nanejvýš komicky, Jiří,“ opáčil mu Kukal.

Na jeho slova pak mluvčí Hradu zareagoval básničkou. „Tweetující básník nechá se nazývat Čecháček nenávistný co si je jen na síti jistý,“ veršoval Ovčáček. „Pane jo!“ nestačil se divit Kukal.

Jejich přestřelka zaujala i řadu dalších uživatelů twitteru. Někteří přidali své verše. „Když nastoupí Ovčáček, styl dostává na fráček,“ napsal jeden z diskutujících. „O nenávisti ke všem, co nejsou k Hradu loajální, víme, tam pan mluvčí nepřekvapí. Útok na pana Kukala také ne, i když jeho dotaz není ničím jiným, než zvídavostí občana. Ale ten básnický počin, to je jak od Jasánka...“ přisadila si jedna z uživatelek twitteru. „Já si stejně myslím, že je to experiment. Že ho někdo vymyslel, sestrojil a vypustil. Protože tohle přece nemůže být výsledek evoluce. Něco takového prostě neexistuje, to musel někdo vyrobit,“ dodala na Ovčáčkovu adresu.

Další lidé přidali odpověď na otázku, proč se Zeman nenechal znovu vyfotit. „Protože by se děti bály chodit do školy,“ navrhla jedna uživatelka. „Má to svoje výhody. Když se rozbije, stačí místo něj pověsit Husáka. Nikdo si zaručeně ničeho nevšimne,“ přidal se další diskutující. „Je to jednoduché. Je to parodie na prezidenta jak v realitě tak na oficiálním portrétu,“ napsal jiný z Čechů.