Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Básník se navezl do Zemana. Na pomoc mu přispěchal veršující Ovčáček. A to byl jen začátek

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Petr Kukal je učitel a lektor, publicista a básník. Většina Čechů jej zná pod přezdívkou Ktweetuje, pod kterou publikuje na twitteru. Od roku 2015 do dubna 2018 také pracoval na Ministerstvu kultury ČR, kde dosáhl popularity jako správce twitterového účtu. Kukal se teď pustil do ostrého souboje s mluvčím prezidenta Miloše Zemana Jiřího Ovčáčka. A vítěz je podle uživatelů sociálních sítí jasný.

Kukal, který v současné době působí jako tiskový mluvčí Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, si na svém soukromém účtu rýpnul do prezidenta Miloše Zemana.

Proč si vlastně Miloš Zeman nedal na nové funkční období udělat nový oficiální portrét? Zajímá mě to. Protože pokud je něco fake news, pak je to ten obrázek, co doteď visí v některých třídách. pic.twitter.com/3wzH1em1YI

— KTweetuje (@KTweetuje) 12. června 2018

„Proč si vlastně Miloš Zeman nedal na nové funkční období udělat nový oficiální portrét? Zajímá mě to. Protože pokud je něco fake news, pak je to ten obrázek, co doteď visí v některých třídách,“ zajímá ho. Přidal oficiální fotku prezidenta, která visí ve školách, a pak i momentku, na které Zeman vypadá velmi unaveně a sešle.

Jeho slova samozřejmě nemohl nechat Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček bez reakce. „Vy jste opravdu jen obyčejný ubožák,“ vzkázal Kukalovi Ovčáček. A odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. „To zrovna z Vašich úst zní nanejvýš komicky, Jiří,“ opáčil mu Kukal.

Tweetující básníknechá se nazývatČecháček nenávistnýco si je jenna síti jistý

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 12. června 2018

Na jeho slova pak mluvčí Hradu zareagoval básničkou. „Tweetující básník nechá se nazývat Čecháček nenávistný co si je jen na síti jistý,“ veršoval Ovčáček. „Pane jo!“ nestačil se divit Kukal.

Jejich přestřelka zaujala i řadu dalších uživatelů twitteru. Někteří přidali své verše. „Když nastoupí Ovčáček, styl dostává na fráček,“ napsal jeden z diskutujících. „O nenávisti ke všem, co nejsou k Hradu loajální, víme, tam pan mluvčí nepřekvapí. Útok na pana Kukala také ne, i když jeho dotaz není ničím jiným, než zvídavostí občana. Ale ten básnický počin, to je jak od Jasánka...“ přisadila si jedna z uživatelek twitteru. „Já si stejně myslím, že je to experiment. Že ho někdo vymyslel, sestrojil a vypustil. Protože tohle přece nemůže být výsledek evoluce. Něco takového prostě neexistuje, to musel někdo vyrobit,“ dodala na Ovčáčkovu adresu.

Fušuješ nám do řemesla?Aby tě SMRT neodnesla!Už si svoje ostří brousízatím holí jenom vousy ?

— SMRT - Strana Mírových Revolučních Tradic (@SMRTzije) 13. června 2018

Milý Jiří,mám pro Vás také básničku.Jiřinó, Jiřinó,zakryj se peřinó.Poté zhasni lampičkua mysli třeba na Miloše.

— René Rosický (@rene_rosicky) 12. června 2018

Další lidé přidali odpověď na otázku, proč se Zeman nenechal znovu vyfotit. „Protože by se děti bály chodit do školy,“ navrhla jedna uživatelka. „Má to svoje výhody. Když se rozbije, stačí místo něj pověsit Husáka. Nikdo si zaručeně ničeho nevšimne,“ přidal se další diskutující. „Je to jednoduché. Je to parodie na prezidenta jak v realitě tak na oficiálním portrétu,“ napsal jiný z Čechů.

Témata:  Jiří Ovčáček Miloš Zeman X (dříve Twitter)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy