Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poche prý o místo ve vládě nepřestane usilovat

Miroslav Poche /ČSSD/, předseda pražské ČSSD
Miroslav Poche /ČSSD/, předseda pražské ČSSD
Foto: Praha.eu

Praha - Europoslanec Miroslav Poche (ČSSD) neuvažuje o tom, že by přestal usilovat o místo ve vládě. Neodradilo ho ani to, že ho k tomu dnes vybídl premiér Andrej Babiš (ANO).

Poche ČTK řekl, že jeho nominace byla schválena už před vnitrostranickým referendem ČSSD, které rozhodovalo o vstupu do vlády s ANO. Myslí si proto, že by ustoupením od nominace zradil všechny sociální demokraty, kteří vládu podpořili, ale také své vlastní postoje při referendu.

"Zradil bych tím program a postoje, které jsem mnohokrát za těch šest týdnů (doba konání referenda) sdělil, rozhodně o tom neuvažuji," řekl ČTK Poche. Hrad dnes prostřednictvím mluvčího sdělil, že prezident Miloš Zeman kvůli svým výhradám Pocheho ministrem zahraničí nikdy nejmenuje. Kvůli výhradám Zemana a komunistů Babiš dnes vybídl Pocheho, aby se zachoval státotvorně a o funkci neusiloval.

Babiš by měl v neděli předat Zemanovi jména všech adeptů na ministry, po dnešní schůzce s šéfem ČSSD Janem Hamáčkem se shodli, že zatím nejde o ústavní krok, ale pouhé předání informací. "Premiér Babiš panu Hamáčkovi sdělil, že zítra odnese seznam ministrů prezidentovi do Lán a nebude zpochybňovat nominace ČSSD," uvedl Poche.

Témata:  Miroslav Poche vláda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy