Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Desítky Čechů protestovaly s trenkami proti Zemanovi a Babišovi

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Lány - Asi dvě desítky lidí dnes odpoledne přišly před zámek v Lánech protestovat s transparenty a červenými trenýrkami. Vadí jim, kam Česko směřuje pod vedením prezidenta Miloše Zemana a premiéra Andreje Babiše (ANO).

Spolek Milion chvilek pro demokracii chtěl premiérovi předat petici, kterou podepsalo přes čtvrt milionu lidí. Babiš Zemanovi přivezl seznam kandidátů na ministry v jeho druhé vládě. Kolem demonstrantů ale neprojel, do zámku vjel a vyjel jinou bránou.

"Přišli jsme sem proto, abychom Andreji Babišovi předali mísu koblih, která symbolizuje Babišovy sliby, které my jako občané odmítáme, protože je stejně neplní. Hlavně ale petici za slušného premiéra, kterou k dnešnímu dni podepsalo 258.500 lidí," řekl novinářům předseda spolku Mikuláš Minář.

Petici chtěl spolek předat ve formě účtenky. "Kdybychom na ni měli vytisknout všechna jména signatářů, tak by účtenka byla dlouhá 2,5 kilometru a vážila by 50 kilogramů. Z toho důvodu máme jen tuto symbolickou," ukázal novinářům zarámovaný výtisk.

Témata:  demonstrace demonstrace proti Zemanovi a Babišovi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy