Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Ústí začal soud kvůli vraždě 14leté dívky, obžalovaný se chtěl po činu zabít

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Ústí nad Labem - Krajský soud v Ústí nad Labem dnes začal projednávat kauzu loňské vraždy 14leté dívky a pokus o vraždu její starší kamarádky v Doubici na Děčínsku. Obžalovaný Martin Chlouba (36) odmítl, že by dívku chtěl zabít. Hrozí mu až výjimečný trest.

"Nebyl to žádný plán ani úmysl. Je mi opravdu líto, že to tak skončilo," uvedl na úvod své výpovědi Chlouba. 

Tragédie se odehrála loni 23. září v chalupě v Doubici. Obžaloba popisuje, že Chlouba dívky svazoval a škrtil řadu hodin. Čtrnáctiletá dívka útoky nepřežila. "Sedl si za ni a za provaz zvedal hlavu nad zem, čímž došlo ke škrcení poškozené a k následné smrti poškozené z udušení," popsal případ státní zástupce Vladimír Jan. 

U soudu dnes Chlouba uvedl, že se po činu chtěl zabít a spolykal několik plat léků. "Policie bohužel přijela dřív a odvezla mě do nemocnice, kde mi vypláchli žaludek," doplnil. Uvedl také, že se starší z dívek měl od zimy 2016 osobní vztah. "Skoro rok jsme spolu vyjma dvou měsíců žili. Platil jsem jí úplně všechno. Oblečení, studium, angličtinu v zahraničí, měla nový telefon, iPad," doplnil. Jeho výpověď stále pokračuje.

K trestnímu řízení se připojila rodina zemřelé dívky. Požaduje nemajetkovou újmu téměř čtyři miliony korun. Přeživší dívka žádá milion, její matka 200.000 korun.

Témata:  vražda Ústecký kraj soudy

Aktuálně se děje

8:55

Summit EU: Lídři se shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany

Šéfové států a vlád členských zemí EU se ve čtvrtek večer, první den mimořádného summitu EU v Bruselu, shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy