Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Hradce Králové chytili po 11 dnech uprchlého klokana

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Hradec Králové - Klokan, který 5. června utekl svému majiteli z obce Divec nedaleko Hradce Králové, byl v noci ze soboty na neděli dopaden. Strážníci na něj číhali v kukuřičném poli.

Asi hodinu před sobotní půlnocí dostali strážníci od svědků oznámení, že se klokan objevil v kukuřičném poli v okrajové části města ve směru na Slatinu. "Strážníci klokana zasáhli z foukačky několika narkotizačními střelami. Zvíře sledovali a o půl druhé ráno se jim podařilo omámeného klokana chytit," uvedla mluvčí městské policie Eva Kněžourová. Klokan už je zpátky u svého majitele.

Strážníci po zvířeti pátrali zhruba týden, blízko jeho lapení byli minulé úterý. Klokan, ač byl zasažen narkotizační střelou, však chytačům unikl. Klokan jménem Zuzaňák utekl chovateli, když protrhl oplocení nového výběhu. Celkem má chovatel pět klokanů.

Klokana zatím strážníci podle Kněžourové nechytali. "V minulosti jsme chytali například pštrosa, zebru, nosála, mývala, čínské prase, hodně hadů," řekla.

Témata:  klokani zvířata zajímavosti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy