Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Českým manželům se narodila čtyřčata

Čtyřčata se narodila manželům Josefovi a Heleně
Čtyřčata se narodila manželům Josefovi a Heleně
Foto: FN Motol

Praha - V porodnici Fakultní nemocnice v Motole se před týdnem narodila čtyřčata, tři holčičky a chlapec. Poslední se narodila před 15 lety.

Porod se podle lékařů obešel bez komplikací, maminka i všechny čtyři děti - Anežka, Monika, Klára a Ondřej jsou v pořádku, informovala dnes nemocnice na svém webu. V péči zdravotníků zůstanou čtyřčata pravděpodobně ještě několik týdnů.

"V pondělí 11. června se v naší nemocnici manželům Josefovi a Heleně narodila čtyřčata - Anežka (1400g), Monika (1530g), Klára (1450g) a Ondřej (1660g), oznámila motolská nemocnice.

Pro motolskou porodnici se rodiče čtyřčat rozhodli nejen proto, že se jim tam narodil už prvorozený syn Vojtěch a už tehdy oceňovali přístup lékařů a zdravotních sester. "Ale také proto, že pokud by došlo k nějakým nenadálým komplikacím, má motolská nemocnice tzv. vše pod jednou střechou a bylo by o naše děti určitě výborně postaráno," dodal otec Josef.

Na území republiky jde o dvaadvacátá čtyřčata od roku 1950. V roce 1974, který byl nejsilnějším ročníkem takzvaných Husákových dětí, byly takové porody čtyři. Do statistik se dostalo celkem 193.518 porodů. Po dvou čtyřčatech se narodilo v letech 1959, 1987 a 2001. Od roku 2013 má Česko také svá první paterčata.

Témata:  Fakultní nemocnice v Motole (FNM) čtyřčata narozená manželům Josefovi a Heleně děti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy