Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi jsou na sociálních sítích jako doma, denně na nich tráví hodiny

sociální sítě
sociální sítě
Foto: Pixabay

Praha - Podíl českých uživatelů internetu, kteří používají denně sociální sítě, se letos meziročně zvýšil o 11 procentních bodů na 80 procent. Nejpoužívanější zůstávají YouTube a Facebook, které zná 98, respektive 99 procent uživatelů. Povědomí o Instagramu vzrostlo o 11 procentních bodů na 92 procent.

Vyplývá to z průzkumu Ami Digital Index, který v dubnu provedla společnost Ami Digital a agentura STEM/Mark.

"Premiantem mezi sociálními sítěmi je Instagram. Aktuálně je trojkou na trhu a novým formátem Instagram Stories se mu daří oslovovat mladší cílovou skupinu a současně zvyšovat aktivitu stávajících uživatelů, což je pro sociální sítě klíčový faktor," uvedl ředitel Ami Digital Vladan Crha. 

Průměrný čas strávený na sociálních stoupl o pět minut na 149 minut za den. Přispívá k tomu i růst on-line gramotnosti v populaci a také nové formáty jako například instagramové a facebookové Stories nebo Whatsapp Status.

Na Facebook několikrát měsíčně přispívá 59 procent českých uživatelů proti 61 procentům loni. Na Instagram přispívá 44 procent uživatelů proti 28 procentům v roce 2017.

Témata:  internet sociální sítě Facebook

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy