Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi jsou na sociálních sítích jako doma, denně na nich tráví hodiny

sociální sítě
sociální sítě
Foto: Pixabay

Praha - Podíl českých uživatelů internetu, kteří používají denně sociální sítě, se letos meziročně zvýšil o 11 procentních bodů na 80 procent. Nejpoužívanější zůstávají YouTube a Facebook, které zná 98, respektive 99 procent uživatelů. Povědomí o Instagramu vzrostlo o 11 procentních bodů na 92 procent.

Vyplývá to z průzkumu Ami Digital Index, který v dubnu provedla společnost Ami Digital a agentura STEM/Mark.

"Premiantem mezi sociálními sítěmi je Instagram. Aktuálně je trojkou na trhu a novým formátem Instagram Stories se mu daří oslovovat mladší cílovou skupinu a současně zvyšovat aktivitu stávajících uživatelů, což je pro sociální sítě klíčový faktor," uvedl ředitel Ami Digital Vladan Crha. 

Průměrný čas strávený na sociálních stoupl o pět minut na 149 minut za den. Přispívá k tomu i růst on-line gramotnosti v populaci a také nové formáty jako například instagramové a facebookové Stories nebo Whatsapp Status.

Na Facebook několikrát měsíčně přispívá 59 procent českých uživatelů proti 61 procentům loni. Na Instagram přispívá 44 procent uživatelů proti 28 procentům v roce 2017.

Témata:  internet sociální sítě Facebook

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy