reklama

Přítomní lidé v diskusi nebyli příliš aktivní, naprostou většinu otázek tak prezidentovi položil starosta Podbořan Radek Reindl (ODS). Ten se prezidenta ptal například na ubytovny, sociální dávky a obchod s chudobou. Zeman zopakoval, že by podle něj dávky neměly být vypláceny lidem, kteří nepracují. „Veřejně prospěšné práce by neměly být dvacet hodin týdně, jako dnes, ale běžná pracovní doba. Vždyť normální lidé pracují dvojnásobek času," řekl.

Lidé na poloprázdném Masarykově náměstí Zemanovi většinou tleskali. Desítka z přítomných přivítala prezidenta s transparentem Miloše do koše. Přinesli také červené trenýrky, připomínající akci skupiny Ztohoven. Tyto odpůrce prezident nepřímo označil za devianty.

„Mám poznámku k támhle tomu inteligentnímu pánovi, který drží transparent ‚Miloše do koše‘. Výsledek voleb svědčí o tom, že prostě nemá pravdu. Mohu ho ale potěšit, že se určitě stane televizní hvězdou, neboť Česká televize vždy takové devianty ráda zabírá," řekl Zeman.

Zeman také prozradil své plány na dovolenou. „Vyplavím na rybníce myšlenky na Pocheho i myšlenky na vládu obecně. To bude moje dovolená," řekl s odkazem na sociálního demokrata Miroslava Pocheho, kandidána ČSSD na ministra zahraničí.