Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vláda schválila odchod Tuhého z funkce policejního prezidenta

Tomáš Tuhý
Tomáš Tuhý
Foto: Reprofoto ČT

Praha – Vláda Andreje Babiše schválila odchod Tomáše Tuhého z funkce policejního prezidenta. Šéf policie by se měl stát velvyslancem v Bratislavě. Uvedl to dnes server Neovlivní.cz.

S odkazem na tři neuvedené zdroje server Neovlivni.cz uvedl, že vláda na svém minulém zasedání schválila jmenování Tuhého velvyslancem. O změně na pozici policejního prezidenta média již dříve spekulovala. Vláda se k věci zatím nevyjádřila. Sám Tuhý už koncem května řekl deníku Právo, že o odchodu z funkce neuvažuje.

Dnes svá slova Tuhý potvrdil. "K tématu odchodu z funkce policejního prezidenta jsem se již opakovaně veřejně vyjádřil, aktuálně nemám žádné nové informace," uvedl Tuhá prostřednictvím twitterového účtu Policie ČR.

Vyjádření policejního prezidenta: k tématu odchodu z funkce policejního prezidenta jsem se již opakovaně veřejně vyjádřil, aktuálně nemám žádné nové informace.

— Policie ČR (@PolicieCZ) 21. června 2018

 Podle Aktuálně.cz ale Tuhý na základě usnesení vlády převezme vedení české ambasády v Bratislavě až po vypršení svého mandátu šéfa policie. Do funkce policejního prezidenta byl Tuhý ustanoven v dubnu 2014, mandát mu končí v dubnu příštího roku. 

Do funkce policejního prezidenta byl Tuhý ustanoven v dubnu 2014. Mandát mu končí v dubnu příštího roku. Letos v květnu řekl Tuhý Právu, že nikam neodchází a žádnou oficiální nabídku na jiný post nedostal.

Policejního prezidenta ustanovuje do funkce ministr vnitra. Kandidátem na pozici ministra vnitra v další Babišově vládě je předseda ČSSD Jan Hamáček.

Server také upozorňuje, že je jde už o několikátou personální změnu, která může mít dopad na premiérovu kauzu Čapí hnízdo

Témata:  Tomáš Tuhý vláda Slovensko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy