Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Klaus mladší se naštval na novináře: Už volají ODS, aby se ode mne distancovali. Měli by ho vyhodit

Václav Klaus mladší poněkud vybočuje z oficiální linie, kterou razí vedení ODS
Václav Klaus mladší poněkud vybočuje z oficiální linie, kterou razí vedení ODS
Foto: Facebook

Praha - Na sociálních sítích se rozhořel spor mezi poslancem ODS Václavem Klausem mladším a novinářem Janem Moláčkem, který točí reportáže pro Reportéry ČT či moderuje pořad 20 minut Radiožurnálu.

„Vzpomínáte na ten poprask, když se zhruba před rokem Jiří Čunek vyfotil s nahnědlou brněnskou partičkou "Slušní lidé"? KDU-ČSL se od ní distancovala a Čunek prohlásil, že nevěděl, s kým se fotí… Tak dnes už jsme o hodně dál. S předsedou Slušných lidí se fotí předseda školského (!) výboru parlamentu jako na běžícím pásu a ODS je to - soudě alespoň podle nulové reakce - zcela jedno,“ rýpnul si na sociálních sítích do Václava Klause mladšího Moláček.

Klaus si to ale nenechal jen tak líbit. „Různí aktivisté (někteří zároveň pracovníci veřejnoprávních médií) rozjíždějí další nenávistnou kampaň. Tentokrát, že se se mnou vyfotil na boxerském galavečeru Heroes Gate nějaký kluk, který v Brně protestoval proti nechutnému politickému divadelnímu představení,“ okomentoval novinářova slova Klaus mladší.

Poslanec ODS také poznamenal, že se s ním každý den, v autobuse, v tramvaji, či různých akcích chtějí fotit desítky lidí. „Vesměs každému vyhovím, protože si vážím svých voličů a na rozdíl od některých politiků mezi lidi chodím pořád a ne jen pár týdnů před volbami. Fakt nemám čas ani chuť lustrovat lidi, kteří se se mnou chtějí vyfotit. Vyfotil bych se s ním klidně znovu - jejich protest v divadle považuji za legitimní,“ zastal se Slušných lidí Klaus.

Podle jeho mínění je hysterie okolo fotky nedemokratická, jde prý o snahu zastrašit lidi jiných názorů, označit je za extremisty, a ty, kdo je pozdraví na ulici, za pomocníky extremistů. „Už volají na Hlavní kancelář ODS, aby se ode mne distancovali. Redaktora Moláčka by měli z rozhlasu vyhodit, protože není nezávislým (natož veřejnoprávním) novinářem, ale politickým aktivistou,“ nebral si servítky Klaus.

Ani Moláček si ale jeho výpady nenechal líbit a vytáhl na něj další problematické věci. „Je moje práce upozorňovat na lži a demagogie politiků, budu to dělat dál, a je mi úplně jedno, co si o tom myslí potrefené husy´,“ poznamenal novinář.

„Václav Klaus ml. napsal na svém profilu: 'Merkelová útočí na principy Česko-německé deklarace. Krom toho také lže - odsun byl výsledek II. světové války a předválečných zločinů.' Jenže Merkelová tohle nejen nezpochybnila, ale dokonce přesně tohle - téměř doslova stejnou větu - její projev obsahoval: 'Vyhnání a útěk Němců byly bezprostředním důsledkem druhé světové války započaté Německem, a nevýslovných zločinů během nacistické diktatury.' Takže kdo lže?“ zajímá Moláčka.

Témata:  Václav Klaus ml. sociální sítě

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy