Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co to Zeman slibuje? Vždyť se s ním nikdo v Evropě nechce bavit, vysmáli se mu europoslanci

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Prezident Miloš Zeman na své návštěvě Ústeckého kraje mimo jiné slíbil, že bude udělá vše proto, aby podporovatelé migrace neuspěli. Jenže jak poukazují čeští europoslanci, nebude to mít jednoduché, protože se s ním ve světě nikdo nechce bavit.

Zeman na setkání s občany v Bečově mluvil o smluvě nesoucí název Dublin IV. Ta má podle hlavy státu rozprostřít migranty po celé Evropě. „Udělám vše pro to, aby ve vládě nebyli prosazovatelé migrace a aby ti, kdo sem chtějí prosadit migranty, neuspěli,” sliboval lidem prezident.

Jeho slova neunikla ani českým europoslancům. „Neudělá nic, protože žádný z vlivných evropských státníků se s ním nechce setkat, natož přejímat jeho názory,“ rýpnul si do hlavy státu poslanec Evropského parlamentu Petr Ježek.

Na jeho slova následně zareagoval jeho kolega z frakce ALDE. „Nesouhlasím. Jeden ano, i když z toho, co jsem slyšel, dost nerad. Tím je Putin,“ přisadil si místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička.

Témata:  Miloš Zeman Pavel Tělička migrace

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy