Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Malá se jako ministryně vzdá postu náměstkyně hejtmana, krajskou šéfkou ANO chce zůstat

4. celostátní sněm hnutí ANO
4. celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Brno - Poslankyně Taťána Malá (ANO) se v případě jmenování ministryní spravedlnosti vzdá funkce náměstkyně hejtmana Jihomoravského kraje. Jako svého nástupce by navrhla stranického kolegu, radního Petra Hýblera. Malou kritizuje opozice. Připomíná zejména její výrok o tom, že by se trestní stíhání premiéra Andrej Babiše (ANO) v kauze Čapí hnízdo mohlo odložit do doby, než skončí volební období.

Malá má v příští menšinové vládě ANO s ČSSD podporované komunisty nahradit ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO).

Malá se v roce 2016 stala krajskou předsedkyní hnutí a také jihomoravskou zastupitelkou a náměstkyní hejtmana pro oblast majetku a investic. "Kdybych byla jmenovaná ministryní, náměstkyní hejtmana už bych být nemohla. Ráda bych na tom místě viděla kolegu Hýblera, kterého za sebe navrhnu. Musíme to ale prodiskutovat v rámci našeho klubu i koalice," uvedla Malá.

Krajskou předsedkyní ANO chce zatím zůstat. "Považuju práci v hnutí za důležitou a baví mě," vysvětlila Malá. Zatím si ponechá i mandát krajské zastupitelky.

Malá ke kritice řekla, že nečeká od opozičních kolegů chválu a že se je bude snažit prací přesvědčit o tom, že se mýlí. Předseda KSČM Vojtěch Filip se ohradil proti tomu, že s ním Babiš nominaci Malé nekonzultoval. Babiš o ní řekl, že je pracovitá a chce se učit a nebude vystupovat způsobem, že všechno umí a všechno zná.

Témata:  Taťána Malá Jihomoravský kraj Hnutí ANO Brno

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:23

Olaf Scholz varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska

Německý kancléř Olaf Scholz dnes varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy