Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rasistický útok olomouckých fanoušků na černocha v tramvaji? Žalobce žene muže k soudu

Tramvaje v Praze, ilustrační fotografie
Tramvaje v Praze, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Tři fotbaloví fanoušci Sigmy Olomouc, kteří podle vyšetřovatelů napadli v pražské tramvaji muže tmavé pleti, stanou před soudem. Hrozí jim až osm let vězení. Obžaloba ve čtvrtek zamířila k Obvodnímu soudu pro Prahu 10.

"Jednání je v obžalobě kvalifikováno jako zločin ublížení na zdraví v jednočinném souběhu s přečinem hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob a přečinem výtržnictví, vše ve spolupachatelství," uvedl šéf Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 10 Richard Houdek. 

Incident se stal loni 4. listopadu v tramvaji číslo 6 mezi zastávkami I. P. Pavlova a Náměstí Míru. Terčem útoku se stal 36letý muž původem z Afriky, který dlouhodobě žije v Praze a který po napadení skončil v nemocnici. 

Obžalovaným mužům je od 18 do 21 let. Server Aktuálně.cz po útoku napsal, že fanoušci po muži házeli citrony, mlátili ho pěstmi, strhli ho ze sedačky a kopali do něj. Napadený si později stěžoval na to, že se ho v tramvaji nikdo nezastal.

Fotbalový klub SK Sigma Olomouc se od chování útočníků distancoval s tím, že takoví jedinci nejsou na olomouckém stadionu vítáni.

Témata:  napadení rasismus Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy