Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Průzkum: ČSSD dál padá. Je na hranici pro vstup do Sněmovny. TOP 09 a lidovci by byli úplně mimo hru

Volby do Poslanecké sněmovny
Volby do Poslanecké sněmovny
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Podle průzkumu agentury Phoenix Research by nyní ČSSD získala ve volbách pouhých 5,4 procenta hlasů, při loňských sněmovních volbách ji volilo 7,3 procenta lidí. V čele je stále Babišovo hnutí ANO, obdrželo by 25,5 procent hlasů.

Druzí by ve volbách skončili Piráti, které by volilo 12,1 procenta Čechů. Třetí ODS by získala 11,1 procenta hlasů, komunisté by měli 9,6 procenta hlasů a SPD 8,6 procenta. KDU-ČSL nebo TOP 09 by se do Sněmovny nedostaly.

"Voličům vadí, jak není ČSSD schopná na ničem se dohodnout, kromě praní špinavého prádla před veřejností. Strana by se měla prezentovat tématy, ne personáliemi," uvedl pro Blesk Zprávy ředitel Phoenix Research Jan Kubáček.

Agentura mezi lidmi zjišťovala i názory na to, zda by preferovali případné volby, pokud by jednání ANO a ČSSD o nové vládě zkrachovala. V případě, že by se tak stalo, vyslovilo se pro ně 41 procent dotázaných. Vedle toho 28 procent by dalo raději přednost vládě ANO s tolerancí KSČM a SPD, třetina lidí neměla na situaci jednoznačný názor.

Témata:  volební preference Sociální demokracie (SOCDEM) Hnutí ANO KDU-ČSL ODS Česká pirátská strana TOP 09 Svoboda a přímá demokracie volby

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy