Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kmenta se naštval: Takových to bylo keců, jak to Babiš myslí dobře. Spravedlnost bere nohy na ramena

Jeden z našich špičkových investigativních novinářů - Jaroslav Kmenta
Jeden z našich špičkových investigativních novinářů - Jaroslav Kmenta
Foto: Jaroslav Kmenta

Praha - Investigativní novinář Jaroslav Kmenta patří k těm, kteří opakovaně kritizují premiéra Andreje Babiše. Teď varuje před tím, jak se ANO postupně zmocňuje silových a bezpečnostních resortů. Spravedlnost bere nohy na ramena, tvrdí.

Kmenta varuje, že spravedlnost bere nohy na ramena. Poukazuje an to, co vše bude vlastně hnutí ANO ovládat. „Tak si to sečtěme. Rozdělení silových a bezpečnostních resortů v nové vládě premiéra Andreje Babiše bude vypadat takto: ANO 2011 – BIS, GIBS, NBÚ, FAÚ, Vojenské tajné služby (ze dvou třetin, tedy 2/3), Rozvědka ÚZSI (2/3)?“ vypočítává.

Novinář se také pozastavuje nad tím, co připadne sociální demokracii. „Vnitro, Policie, ÚZSI (1/3),“ píše na facebooku Kmenta s tím, že Zeman bude kontrolovat obranu a ze třetiny také Vojenské tajné služby. „Babiš: Spravedlnost + Vězeňská služba. Podtrženo: Spravedlnost v této zemi odlétá. A s ní i Čapí hnízdo...“ posteskl si. 

Investigativní novinář dává jasně najevo, že to, co Babiš dříve sliboval, vůbec neplatí. „A takových to bylo keců, jak to Babiš myslí dobře a jak chce bojovat proti korupci a klientelistické hydře. Jedna Malá a velká síť klientelismu vzniká pod patronací Babiše v zájmu Babiše,“ varuje Kmenta s odkazem na kandidátku na ministryni spravedlnosti Taťánu Malou (ANO). 

Témata:  Jaroslav Kmenta Andrej Babiš

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy