Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš Zemanovi dá seznam ministrů. Je na něm i Miroslav Poche

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér Andrej Babiš (ANO) potvrdil, že na seznamu ministerských kandidátů, který dnes odeslal na Hrad, je i europoslanec Miroslav Poche (ČSSD). Toho prezident Miloš Zeman a komunisté ostře kritizují.

"Je tam pan Poche, protože sociální demokracie jasně řekla, že pokud ho nenavrhnu, tak oni pro vládu hlasovat nebudou, tak samozřejmě na základě této situace jsem pana Pocheho navrhnul, tedy navrhnu teď," potvrdil dnes ráno Babiš.

Prezident by měl vládu jmenovat ve středu, pokud prezident Pocheho jmenovat odmítne, mohl by ministerstvo zahraničí dočasně vést předseda ČSSD Jan Hamáček.

Zeman ani Babiš by nenamítali nic proti tomu, kdyby se Poche stal náměstkem nebo poradcem vedení ministerstva. "Pokud pan Hamáček bude pověřen řízením, samozřejmě je na něm, koho si tam vezme za poradce," uvedl Babiš. 

Premiér Radiožurnálu rovněž řekl, že pokud vláda bude jmenována ve středu, ihned zasedne. "Budu se snažit uvést do úřadu maximum ministrů," dodal.

Témata:  Andrej Babiš Miloš Zeman Miroslav Poche Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy