Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Olympionik se naštval: Jsme už vážně v p*deli. Babiš se Zemanem a komančema tu páchaj šílený zvěrstvo

Andrej Babiš /ANO/
Andrej Babiš /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Jméno Taťány Malé (ANO), která byla nominována na ministryni spravedlnosti, budí dál velké vášně. Babiš sice tvrdí, že ministr musí být především dobrý manažer, to se ale nelíbí například

Babiš se v rozhovoru zastal Malé, které opozice vyčítá nejen její výroky, ale i to, že nemá potřebnou kvalifikaci. „Tak to tu ještě nebylo! Českou spravedlnost povede zemědělská specialistka na mikroklimatické podmínky v chovu králíků. Soudcům přidat už jen mrkev!“ rýpnula si například na sociálních sítích advokátka a bývalá místopředsedkyně ČSSD Lenka Teska Arnoštová.

Narážela tak na fakt, že studovala na Mendelově univerzitě v Brně. Právo pak Malá vystudovala na Panevropské vysoké škole v Bratislavě. Média však poukázala na to, že Česká advokátní komora v minulosti odmítla zapisovat absolventy této školy na seznamy koncipientů. České školy diplom z této školy příliš neuznávají a pochybují o kvalitě vzdělání.

Premiér považuje funkci ministra spíše za manažerskou než odbornou. „I když člověk musí samozřejmě rozumět problematice,“ uvedl a dodal: „Je potřeba dát paní Malé šanci. Běží proti ní kampaň, není to spravedlivé. Ona absolvovala dvě vysoké školy.“ Podle Babiše je ale praxe v oboru důležitější než škola.

„A je to o tom, jestli paní Malá umí pracovat v týmu, a já myslím, že k tomu má všechny předpoklady,“ uzavřel otázku Andrej Babiš. Dodal, že je potřeba dát Malé šanci, podle něj „teď na ni běží kampaň“.

Na jeho slova ostře zareagoval například olympijský medailista Vavřinec Hradílek. „Jestli je funkce ministra spravedlnosti jen manažerská, tak jsme už vážně v p*deli. Babiš se Zemanem a komančema tu páchaj šílený zvěrstvo. Jednou se to snad zase obrátí, ale bude to těžká a dlouhá práce,“ postěžoval si na sociálních sítích český vodní slalomář.

Témata:  Andrej Babiš Vavřinec Hradilek Ministerstvo spravedlnosti ČR Taťána Malá Miloš Zeman

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy