Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Protikorupční fond vyhrál nad Rittigem

Ivo Rittig
Ivo Rittig
Foto: Twitter

Praha - Vrchní soud v Praze dnes potvrdil verdikt, podle kterého Nadační fond proti korupci nemusí odstranit z webu tiskové zprávy spojující lobbistu Ivo Rittiga s kauzou předražených jízdenek Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP).

Rittig se v žalobě domáhal odstranění informací z webu protikorupčního fondu, který začátkem prosince 2011 zveřejnil tiskovou zprávu s tvrzením, že "za kauzou předražené jízdenky Dopravního podniku hlavního města Prahy stojí lobbista Rittig". Podnikatel tvrdí, že tato a další tvrzení jsou nepravdivá a mohou jej poškodit v osobních i obchodních vztazích.

Podle předsedkyně odvolacího senátu Mileny Opatrné soud prvního stupně dostatečně odůvodnil, z jakých důkazů a svědeckých výpovědí vycházel. "Vysvětlil, kterým svědkům uvěřil, kterým ne a k jakým závěrům na základě jejich výpovědí došel," uvedla Opatrná.

Rittig čelí v případu dopravního podniku obžalobě z praní špinavých peněz. Figuruje i v případu údajného vyvedení 20 milionů korun z firmy Oleo Chemical, obžalován je také v případu údajného vynášení informací z Bezpečnostní informační služby. 

Témata:  Ivo Rittig Nadační fond proti korupci soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy