reklama

"Koncem května cestovala skupinky pěti mladíků a dvou dívek noční tramvají ze zastávky Albertov na Karlovo náměstí. Už po nastoupení do tramvaje se celá partička chovala značně hlučně a roztahovala se ve voze," uvedl začátek incidentu policejní mluvčí Tomáš Hulan.  

Ostatním pasažérům se pochopitelně pořvávání nezamlouvalo. Nejprve flamendry okřikla pětadvacetiletá žena. Místo ztišení se ovšem dočkala jen nadávek toho nejhrubšího zrna. 

"Neurvalé a hlučné chování ale nechtěla dále snášet další z cestujících, konkrétně devětadvacetiletá žena. I ta partičku okřikla v domnění, že ona již bude úspěšnější. Opak byl ale pravdou. Ve výsledku totiž dopadla mnohem hůř než její předchůdci," vypráví Hulan.

Tentokrát totiž nezůstalo jen u nadávek. Když tramvaj zastavila, agresoři mladou ženu doslova vykopli ze soupravy ven a ta hlavou "trefila" blízký obrubník. Ošetřili ji přivolaní záchranáři.

Když hulváti viděli, co udělali, tak se rychle ztratili. "Byť poškozená neutrpěla pádem závažné zranění, prošetřují i tak policisté popsanou událost jako podezření z trestného činu, a to výtržnictví. Za tento delikt hrozí hledaným v případě vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky," dodává policejní mluvčí. 

Pokud útočníky (po)znáte nebo víte, kde jsou, nenechte si informaci pro sebe a oznamte ji policistům na lince 158. 

"Stejně tak prosíme mladíky, kteří stáli na eskalátorech do stanice metra a celý incident natáčeli, aby se přihlásili policistům. Jednak jsou oni sami důležitými svědky a pořízené záběry mohou posloužit jako jednoznačný důkazní materiál," uzavřel Hulan.