Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Diplomka ministryně Malé je pole školy v pořádku

Taťána Malá (ANO)
Taťána Malá (ANO)
Foto: Facebook

Bratislava/Praha - Bratislavská soukromá Paneurópska vysoká škola (PEVŠ) se postavila za českou ministryni spravedlnosti Taťánu Malou. Její diplomová práce prý obstála ve standardním systému kontroly slovenského registru závěrečných prací studentů (CRZP).

"Protokol o kontrole originality u dané práce identifikoval shodu s jinými pracemi v souboru CRZP v rozsahu 0,00 procenta, tedy žádnou shodu," informovala vysoká škola, na jejíž Fakultě práva Malá studovala.

Podle dostupných informací ale slovenský systém ověřování tehdy nepracoval s databází českých prací. 

"Případná nedokonalost informačního systému, za který je odpovědný stát, Centrální registr závěrečných prací, nemůže být interpretována jako pochybení školy," uvedla vysoká škola, která od roku 2014 patří do české skupiny Prosperita holding. Škola doplnila, že údajná pochybení za případný nečestný postup Malé nejsou odpovědností školy.

Podle PEVŠ nemá nyní škola vůči Malé žádnou disciplinární pravomoc, protože její závěrečná práce byla obhájena a studium řádně ukončeno. 

Magisterská práce Malé o rodinném právu obsahuje podle Českého rozhlasu nepřiznané pasáže z diplomové práce Veroniky Grossové, sepsané o pět let dříve na Masarykově univerzitě v Brně. Malá dokonce zkopírovala i dva překlepy. 

Témata:  plagiáty Slovensko Taťána Malá

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy