reklama

McKenzieová (17) si zahrála například ve filmu Hobit: Bitva pěti armád, na karlovarském festivalu představí film Beze stop režisérky Debry Granikové.

"Na tom, jak se jí podařilo přiblížit se postavě, ukázala, že má pro roli velké porozumění. Myslím, že někteří herci, kteří se v raném věku pohybují v televizním a filmovém světě, si těžce zachovávají svoji nevinnost. Na Thomasin je něco přirozeného a nevšedního," řekla o McKenzieové režisérka.

První fanoušci se začali okolo červeného koberce shlukovat už asi dvě hodiny předtím, než první festivalové limuzíny začaly přijíždět k hotelu Thermal. S fotoaparáty a mobilními telefony pak lovili záběry známých herců, hereček, filmařů i dalších známých hostů festivalu. Okolí hotelu také obcházeli policisté se psy a kontrolovali zabezpečení Thermalu před slavnostním večerem.

Hlavní očekávanou hvězdou je americký herec, režisér, producent a hudebník Tim Robbins, který je ve Varech už od čtvrtka a dnes večer na slavnostním zahájení převezme cenu Křišťálový globus.

Do Karlových Varů přijela dnes dánská herečka Trine Dyrholmová, která na festivalu uvede hudební biografický snímek Nico, 1988, ve kterém ztvárnila titulní roli.