Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Malá se chopila roli ministryně, plagiátorskou kauzu odmítla

Taťána Malá (ANO)
Taťána Malá (ANO)
Foto: Facebook

Praha - Taťána Malá (ANO) byla dnes uvedena do úřadu, a to jako poslední ze členů vlády. Mezi prioritami na ministerstvu spravedlnosti zmínila například novelu insolvenčního zákona a novelu trestního řádu. Znovu odmítla pochybnosti o originalitě své diplomové práce. Malé se zastal i premiér Andrej Babiš. Výhrady k ministryni označil, jak jinak, za kampaň.

Radiožurnál ve čtvrtek napsal, že experti v diplomové práci Taťány Malé nalezli prvky možného plagiátorství. "Velmi mě tato kauza mrzí, protože to téma, které jsem v diplomové práci psala, bylo téma, které mě zajímalo. Opravdu jsem se tomu věnovala řadu měsíců, využívala jsem různé zdroje. Bohužel nemohu vyloučit, že jsem někde zapomněla uvést citaci, ale určitě ne úmyslně" řekla dnes Malá. 

"Určitě je prioritou zrychlení vymahatelnosti práva a co považuji v této chvíli za úplně nejdůležitější je zintenzivnění komunikace se všemi profesními skupinami, které po tom volají. Chci je zapojit do procesů, myslím, že pro řízení ministerstva je jejich hlas a jejich názor zásadní," řekla Malá ke svým plánům v čele resortu.

Také chce diskutovat s předsedy krajských soudů o směrnici, která stanovuje pravidla pro výběr soudců. "Z jejich strany se ozývají nesouhlasné projevy a já bych ráda věděla, jaký je jejich názor a jaký v tom vidí problém," vysvětlila.

Malá měla původně do úřadu nastoupit po 17:00, uvedení se však o dvě hodiny opozdilo, protože se Babiš zdržel na jednání EU v Bruselu. "Myslím, že paní ministryně je pracovitá, má tah na branku, je komunikativní, to je taky důležité a určitě má moji plnou podporu," řekl dnes premiér.

Po tiskové konferenci Babišovi skupina občanů předala dopis a vyzvala ho, aby odsoudil výroky poslance Milana Brázdila, který gaye a lesby označil za postižené lidi, kteří nemají nárok na to, aby byli manželé a měli děti. Babiš reagovat, že Brázdila již odsoudil a pokud se neomluví, požádá ho, aby se omluvil.

Témata:  Ministerstvo spravedlnosti ČR Andrej Babiš Taťána Malá

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy