Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž na psychiatrii v Klatovech zapálil matraci a utekl. Tři lidé se nadýchali kouře

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Klatovy - Jeden z pacientů Klatovské nemocnice založil na psychiatrickém oddělení požár a následně opustil areál nemocnice. Policie po něm pátrá. Kvůli ohni bylo evakuováno 20 lidí, tři se nadýchali kouře.

K požáru hasiči vyjížděli kolem 20:30. Matrace jen zahořela, oheň se nerozšířil dál po pokoji. Všichni evakuovaní pacienti se brzo vrátili zpět. Muž, který lůžko zapálil, ale mezitím opustil areál nemocnice.

"Jeho hospitalizace nesouvisí s násilným počínáním a nenařídil ji soud. Nicméně se jedná o nedoléčeného psychiatrického pacienta, který může být nebezpečný sám sobě," řekl mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.

Po muži pátrá policie. Na nemocničním pokoji vznikla škoda v řádu několika desítek tisíc korun. 

Témata:  psychiatrie nemocnice požáry

Aktuálně se děje

10:06

Srbsko se vzdává Ruska. Přibližuje se k NATO

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy