Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V továrně na Vsetínsku došlo k explozi. Dva zranění, jeden těžce

Hasiči
Hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Jablůnka (Vsetínsko) - Při výbuchu v průmyslovém závodě v Jablůnce na Vsetínsku byli dnes dopoledne zraněni dva lidé. Jeden z nich těžce. Na místě zasahují hasiči, záchranáři a policisté včetně pyrotechniků.

K explozi došlo kolem 9:00 v areálu někdejší společnosti Indet Safety Systems, která nese od letošního června název Kayaku Safety Systems Europe. 

Krajská záchranná služba eviduje podle svého mluvčího Petra Olšana jednoho vážně zraněného člověka. "Jde o muže ročník narození 1976, který byl ošetřen ve Vsetínské nemocnici. Následně jej vrtulník transportoval na popáleninové centrum do Ostravy," řekl mluvčí.

Okolnosti výbuchu zjišťují policisté. Na vyšetřování příčin exploze se podílejí i pracovníci Obvodního báňského úřadu se sídlem v Brně. Mluvčí Českého báňského úřadu František Ševčík ČTK řekl, že pracovníci úřadu budou zjišťovat, proč došlo k výbuchu a kde přesně. 

Budova má po výbuchu kvůli poškozeným konstrukcím narušenou statiku, část objektu se zřítila. Škodu způsobenou explozí zatím majitel závodu nevyčíslil. Podle policie se ale bude pohybovat v řádech milionů korun.

Témata:  výbuch Zlínský kraj hasiči

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 12:38

Meningokok připravil o život ročního chlapce. Nebyl očkovaný

V Praze na konci března podlehl roční chlapeček nebezpečné meningokokové infekci, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v úterý. Dítě nebylo očkované. Odborníci nyní apelují na lidi, aby zvážili podstoupení očkování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy