Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stačil jeden email a Ruslanka vylákala ze seniora 100 tisíc

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Lásku na celý život sliboval člověk, který se v e-mailové komunikaci s 71letým mužem z Trutnovska vydával za 29letou Ruslanu. Jen co jí muž na účet do Ruska poslal téměř sto tisíc korun na víza a letenku do České republiky, jejich dopisování skončilo. Po ženě už pátrá dokonce i Interpol.

"Dobra vecer, Hledam na seriozni vztahu. Milovat vareni a fitnes. Budu stastny, kdyby bys mohl odepsat. Ruslanka" Na tento email z počátku března se senior chytil. Odepsal a podvodnice ho začala postupně zpracovávat. Servírovala mu své fotky, mimochodem jí to na nich velmi sluší, zlepšovala se v češtině a přidávala detaily ze svého života.

Fotky samozřejmě nepatřila autorovi emailu, redakce vypátrala že žena na fotkách Jekaterina Lee, finalistka soutěže Miss Moskva. "Řekla jsem mámě, že jsi velmi slušný člověk a ona je šťastná, že máme spolu dialog. Můj drahý příteli, stal jsi se mým blízkým člověkem, mým srdcem! Objímám tě," přišlo seniorovi z emailu fist.ashka@yandex.com.

"Po 14 dnech už senior - vdovec věděl, že jeho láska je pediatrička, nikdy nebyla vdaná a chce s ním mít rodinu. Její mamince se prý po ní bude velmi stýskat, až se přestěhuje do vesničky nedaleko Trutnova.

"Po 14denní komunikaci přešlo přátelství v lásku, s mužem velmi citlivě komunikovala a dalo by se říci že ho zmanipulovala," popsala mluvčí policie Ivana Ježková. Pak to ale přišlo, prý kvůli velmi obtížné situaci v Nižním Novgorodu je i jako lékařka velmi chudá. "Nemůžu tě vidět jenom proto, že nemám tolik peněz. Je mi to líto, miláčku. Miluji tě, ty jsi ten nejlepší člověk v mém životě a naše setkání bude nejšťastnější okamžik pro nás," stálo v dalším emailu.

Natěšený senior začal platit, na zadaný účet poslal celkem 3 600 eur tedy zhruba sto tisíc korun. Bohužel tím láska skončila. Podle kriminalistů to nemusí být zdaleka ojedinělý případ a radí na takovou komunikaci vůbec nereagovat. Jistotou totiž je, že za podobným emailem je prakticky vždy podvodnice nebo dokonce podvodník.

Témata:  krimi podvod e-mail počítače

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy