Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V centru Prahy došlo k obřímu úniku plynu. Policie evakuovala 500 lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: www.ukfirephotos.co.uk

Praha - Hasiči v centru Prahy evakuují obyvatele domů v Masné ulici na Starém městě. Uzavřena je také navazující Rybná ulice a byl přerušen provoz tramvají a autobusů v blízké Revoluční ulici. Důvodem je únik plynu.

Plyn uniká z výkopu. "V ulici Masná na Praze 1 došlo k masivnímu úniku plynu. Na místě probíhá evakuace přilehlých domů a z důvodu zajištění průjezdu HZS (hasičského záchranného sboru) policisté uzavřeli dopravu i v okolních ulicích," oznámila po 20:00 policie na twitteru.

Hasiči za 45 minut upřesnili, že evakuace již proběhla. Domovy opustilo zhruba 500 lidí. Na místě je plynárenská pohotovost a probíhá měření v budovách i u výkopu. 

pic.twitter.com/CcOAlyjg3w

— Policie ČR (@PolicieCZ) 5. července 2018

Kvůli úniku byla také kolem 20:00 zastavena v obou směrech tramvajová a autobusová doprava v úseku Náměstí Republiky - Dlouhá třída. Omezení se dotklo tramvají číslo 6, 8, 15 a 26 a autobusové linky 207.

Plyn začal unikat při rekonstrukci plynovodu v Masné ulici, řekl ČTK mluvčí Pražské plynárenské Miroslav Vránek. "Zatím nevíme, co přesně se tam stalo," doplnil. Plynaři podle něj postupně uzavírají plyn v okolí. Odstávka plynu se dotkne asi 20 domů. 

Témata:  Praha zemní plyn hasiči

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy