Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V centru Prahy došlo k obřímu úniku plynu. Policie evakuovala 500 lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: www.ukfirephotos.co.uk

Praha - Hasiči v centru Prahy evakuují obyvatele domů v Masné ulici na Starém městě. Uzavřena je také navazující Rybná ulice a byl přerušen provoz tramvají a autobusů v blízké Revoluční ulici. Důvodem je únik plynu.

Plyn uniká z výkopu. "V ulici Masná na Praze 1 došlo k masivnímu úniku plynu. Na místě probíhá evakuace přilehlých domů a z důvodu zajištění průjezdu HZS (hasičského záchranného sboru) policisté uzavřeli dopravu i v okolních ulicích," oznámila po 20:00 policie na twitteru.

Hasiči za 45 minut upřesnili, že evakuace již proběhla. Domovy opustilo zhruba 500 lidí. Na místě je plynárenská pohotovost a probíhá měření v budovách i u výkopu. 

pic.twitter.com/CcOAlyjg3w

— Policie ČR (@PolicieCZ) 5. července 2018

Kvůli úniku byla také kolem 20:00 zastavena v obou směrech tramvajová a autobusová doprava v úseku Náměstí Republiky - Dlouhá třída. Omezení se dotklo tramvají číslo 6, 8, 15 a 26 a autobusové linky 207.

Plyn začal unikat při rekonstrukci plynovodu v Masné ulici, řekl ČTK mluvčí Pražské plynárenské Miroslav Vránek. "Zatím nevíme, co přesně se tam stalo," doplnil. Plynaři podle něj postupně uzavírají plyn v okolí. Odstávka plynu se dotkne asi 20 domů. 

Témata:  Praha zemní plyn hasiči

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy