Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Českému důchodci nechtěli v hospodě nalít pivo, skončilo to střelbou

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Mladá Boleslav - Policie ukončila vyšetřování případu střelby na náměstí v Dolním Bousově, kde v květnu důchodce nelegálně drženou pistolí začal pálit do vzduchu kvůli tomu, že ho v restauraci odmítli obsloužit.

Vše začalo ve chvíli, kdy seniora kvůli jeho chování personál vykázal z restaurace a odmítl ho obsluhovat. Opilý senior si to ale nenechal líbit a rozhodl se piva zmocnit za každou cenu.

Důchodce se do restaurace vrátil s pistolí. Hosty na předzahrádce vyděsil natolik, že utekli. Poté se posadil na místo u dveří, pistoli položil na stůl a vyhrožoval personálu, ať ho zkusí vyhodit.

Podle televize Nova se dožadoval se piva a pistolí mířil na číšníka, který odešel a nevrátil se. Důchodce proto vzal pistoli, šel za ním a začal střílet do vzduchu.

Poté se obrátil a vyšel zpět na náměstí, kde opět střílel. Následně muže zadržela policie.

"Obviněnému muži hrozí za přečiny výtržnictví, nebezpečné vyhrožování a nedovolené ozbrojování až 3letý trest odnětí svobody," řekla televizi  policejní mluvčí Lucie Nováková. 

Témata:  důchodci střelba zbraně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy