Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čtvrteční přívalové lijáky zasáhly Plzeň, voda zaplavila silnice i sklepy

Zvláštní zachycení deště
Zvláštní zachycení deště
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Plzeň - Přes Plzeňský kraj se ve čtvrtek odpoledne přehnaly přívalové lijáky. Nejvíc byla zasažena Plzeň, kde hasiči zasahovali celkem jedenáctkrát.

"Deště byly lokální, zasáhly nejvíce Plzeň, jednotky nebyly přetížené, nemusely se povolávat posily," řekl ČTK velící důstojník krajských hasičů Zdeněk Housar.

V Plzni se vytvořily laguny na frekventované křižovatce v Borské ulici a dále v Lobezské ulici na Slovanech, v Koterově a v Černicích. V základní škole na Doudlevecké ulici poblíž centra hasiči čerpali vodu ze sklepů.

Naopak v Soběkurech na jihu Plzeňska hořela tráva a na Tachovsku v Týnci u Plané hrabanka po menším požáru v lese.

Popadané stromy na silnici odstraňovali hasiči v Holýšově na Domažlicku, v Chlístově na Klatovsku, Mantově na jihu Plzeňska a v Plzni-Skvrňanech.

Dnes bude oblačno až zataženo, místy, zejména v jižních Čechách, na Moravě a ve Slezsku, přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. V Čechách odpoledne a večer od severozápadu ubývání oblačnosti a srážek. Nejvyšší teploty 25 až 29, v jihozápadní polovině Čech kolem 23 °C, v 1000 m na horách kolem 20 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Témata:  Plzeň déšť Plzeňský kraj

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy