Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šlechtová účtuje s Babišem? Věděli dřív než já, že budu vyhozena z vlády. S těmi salónky na letišti je to jinak, tvrdí

Krátí se dny Karly Šlechtové na ministerstvu obrany?
Krátí se dny Karly Šlechtové na ministerstvu obrany?
Foto: Facebook

Praha - Karla Šlechtová, někdejší ministryně pro místní rozvoj a donedávna i ministryně obrany, si prostřednictvím sociálních sítí vyřizuje účty s premiérem Andrejem Babišem (ANO), který ji vyhodil z vlády. Zveřejnila dokumenty, které se týkají hojně diskutovaných výdajů za užívání letištních salónků. Právě kvůli nim ji kritizovaly Lidové noviny patřící do Babišova svěřenského fondu.

Na facebooku se vrátila někdejší ministryně k tématu využívání soukromých salónků na letištích. „Připomenu, že Lidové noviny zveřejnily před několika týdny, že jsem si užívala VIP salónky na letišti za 300 tis. Kč za dobu mé funkce ministryně pro místní rozvoj od 8. 10. 2014 – 13. 12. 2017. Rádoby investigativní novinář asi šéfa Lidových novin pan Shabu zaslal od dubna do května 20 dotazů na Ministerstvo obrany, ale o tom někdy příště. Na MMR se dotazoval na salónky a mé letenky,“ připomněla, jak celá kauza začala.

Lidové noviny následně přinesly zprávu, že Šlechtová jako ministryně pro místní rozvoj využívala na letišti VIP služeb za zhruba 310.000 korun ve 26 případech. Politička kritiku své osoby označila za hon a za kampaň, kterou proti ní vede deník patřící do svěřenského fondu předsedy vlády Andreje Babiše (ANO).

Teď Šlechtová tvrdí, že cílem zřejmě bylo „něco na ni najít“. „Je velmi zvláštní, že na mě za 3,5 roku nic nenašli, že bych se nechala zkorumpovat či udělala něco mimo zájem svého slibu prezidentovi republiky jako ministryně, resp. zjistili, že nic moc nevlastním, nepodnikala jsem, nepodnikám a navíc má prohlášení o střetu zájmů jsou oproti jiným nejspíš dosti chudá. Navíc jsem již držitelem prověrky na stupeň Tajné a NATO SECRET,“ zdůraznila. „Mnoho lidí nečekalo ani nechtělo, abych vůbec tuto propíranou prověrku získala. Těm vzkazuji: Sorry jako. Jsem čistá a nezkorumpovaná a nezkorumpovatelná,“ rýpnula si.

Zajímavé podle ní také je, že LN nezveřejnily cesty její předchůdkyně Věry Jourové. Naznačila také, že LN „nejspíš věděly dříve než ona, že bude vyhozena z vlády“. Zmínila také například, že „MMR využívá „salónky“ standardně“.

„Na závěr dodávám, že za 120 220 Kč rychlého odbavení průměrně za mých 26 letů, tedy ta slavná mediální kauza „Salónky a Šlechtová“, jsem pro Českou republiku se svým týmem a dalšími zachránila 100 miliard Kč, zvýšila prestiž naší země v EU a také v OSN. Mé cesty – 26 letů za 3 roky ve funkci ministryně pro místní rozvoj nebyly pro parádu. Časové posuny, návraty do Čech, okamžitě na jednání vlády či PSP. Jsem ráda za vše, co jsem učinila a nezměnila bych ani nezrušila vůbec nic,“ vzkázala Šlechtová.

Témata:  Karla Šlechtová Ministerstvo pro místní rozvoj letectví a letadla

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy