Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záchrana bazénu v hotelu Thermal? Babiš prozradil plány ministerstva financí

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Karlovy Vary - Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes pobývá na MFF v Karlových Varech. Řekl, že ministerstvo financí zvažuje pronájem bazénu hotelu Thermal. Hotel patří státu, který plánuje jeho rekonstrukci. Bazén, který je nyní zavřený, by pak mohl provozovat jiný nájemce.

V době, kdy byl Babiš ministrem financí, byl investiční deficit vyčíslen asi na 800 milionů korun. Proto ministerstvo navýšilo základní jmění hotelu o 300 milionů korun.

"Některé části hotelu ale nejsou v dobrém stavu a je třeba urychleně vyřešit i ten bazén, který byl omezen z bezpečnostních důvodů. Ministerstvo financí teď uvažuje i o eventuálně nějakém pronájmu. Já si myslím, že by to bylo asi nejlepší řešení pro stát," míní premiér.

Podle MF se zpracovává projektová dokumentace k rekonstrukci hotelu, která má stát zhruba 580 milionů. Na úvod se počítá s rekonstrukcí pokojů. Podle dosavadních plánů by práce měly trvat od konce roku 2018 do roku 2021 s tím, že v žádném z uvedených let nesmí narušit pořádání Mezinárodního filmového festivalu.

Podle ankety, kterou uspořádalo město Karlovy Vary, je zavřený bazén podle obyvatel největším problémem města.

Témata:  Andrej Babiš Ministerstvo financí České republiky Karlovy Vary

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy