Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prahou projíždějí tisíce motorkářů na Harley-Davidson, slaví 115. výročí

Praha
Praha
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - První motorkáři vyjeli dopoledne z Letenské pláně na spanilou jízdu motocyklů Harley-Davidson Prahou. Pojedou Letenským tunelem, pak na magistrálu přes Václavské náměstí, okolo právnické fakulty na náměstí Jana Palacha. Tam bude krátká zastávka. Poté Chotkovou ulicí, přes Letnou na holešovické výstaviště. Akce by měla skončit zhruba do 13:00. Centrem města projede podle pořadatelů 4000 motocyklů této značky.

Spanilá jízda je součástí oslav 115. výročí založení značky Harley-Davidson. Odstartovala v 10:00 z Letenské pláně, motorkáři vyjíždějí ve třech vlnách, první v 10:00, další má přijít na řadu o hodinu později a poslední ve 12:30. 

Do Prahy dorazili motorkáři ze 77 zemí. Kromě Čechů jich je nejvíce z Německa, Itálie, Francie nebo Velké Británie. Bohaté zastoupení by podle organizátorů měly mít také státy východní Evropy, především Rusko, Bělorusko, Ukrajina a Polsko. "Ale máme účastníky i ze vzdálenějších zemí, jako jsou například Austrálie, Nový Zéland nebo Indie," uvedl organizátor akce Jaroslav Vavřina.

Nejstarším účastníkem je 83letý Ital, který přijel na svém Harley-Davidson Road King z Říma. Nejvzdálenější účastník je z Číny, do Prahy urazil na motorce po vlastní ose 14.000 kilometrů.

Mluvčí záchranářů a policistů v pátek ČTK řekli, že setkání motorkářů je zatím bez vážnějších komplikací. Záchranáři do pátečních 17:00 ošetřili 32 lidí, z toho čtyři převezli do nemocnice.

Témata:  Praha Harley-Davidson

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy