Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hamáček trvá na svém, dál nevidí důvod vyměnit nominaci Pocheho

Jan Hamáček /ČSSD/
Jan Hamáček /ČSSD/
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Schází se vedení ČSSD, aby projednalo nejmenování Miroslava Pocheho ministrem zahraničí. Předseda strany Jan Hamáček uvedl, že nadále nevidí důvod vyměnit Pocheho jako kandidáta na post šéfa diplomacie..

Hamáček zopakoval, že problém s nejmenováním Pocheho není možné vyřešit v řádu dnů. Grémium by mělo podle Hamáčka rozhodnout mimo jiné o tom, kdy se sejde předsednictvo strany. Do středečního hlasování o důvěře vládě ANO a ČSSD to ale nebude.

"Je to situace, kterou sociální demokracie nezavinila a snaží se ji vyřešit, nicméně nepůjde vyřešit v horizontu dní," uvedl předseda ČSSD a ministr vnitra, který byl pověřen také řízením ministerstva zahraničí.

Hamáček opětovně odmítl komentovat také setrvání Taťány Malé (ANO) v čele ministerstva spravedlnosti. Malá čelí podezření, že opisovala v diplomových pracích a zda jako právnička absolvovala poctivě povinnou koncipientskou praxi. "Nebudu kádrovat nominanty hnutí ANO," řekl Hamáček.

Témata:  Jan Hamáček Miroslav Poche Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy