Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Diplomkou Taťány Malé se bude zabývat etická komise Mendelovy univerzity

Knihovna
Knihovna
Foto: Pixmac

Brno - Etická komise Mendelovy univerzity v Brně se bude zabývat první diplomovou prací ministryně spravedlnosti Taťány Malé kvůli podezření z plagiátorství. Na Mendelově univerzitě Malá zpracovala a s úspěchem obhájila diplomovou práci Mikroklimatické podmínky v chovu králíků.

Vznikne externí právní analýza případného dalšího postupu univerzity, řekl dnes ČTK mluvčí školy Filip Vrána. Etická komise má na projednání záležitosti měsíc. Právní analýzu univerzita dostane v řádu týdnů.

„V diplomové práci paní Malé jsou v literárním přehledu, který shrnuje poznatky o technologiích ustájení králíků a požadavcích na mikroklima, v určitých pasážích namísto originálních citací opsány parafráze citací z diplomové práce zpracované na podobné téma v roce 2003," uvedla dnes rektorka univerzity Danuše Nerudová.

Již dříve odborníci vyjádřili pochybnosti o původnosti některých oddílů teoretické části. Podobné pochybnosti existují také u druhé diplomové práce, kterou Malá později obhájila na Fakultě práva Panevropské vysoké škole v Bratislavě.

Témata:  Taťána Malá vysoké školy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy