Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Diplomkou Taťány Malé se bude zabývat etická komise Mendelovy univerzity

Knihovna
Knihovna
Foto: Pixmac

Brno - Etická komise Mendelovy univerzity v Brně se bude zabývat první diplomovou prací ministryně spravedlnosti Taťány Malé kvůli podezření z plagiátorství. Na Mendelově univerzitě Malá zpracovala a s úspěchem obhájila diplomovou práci Mikroklimatické podmínky v chovu králíků.

Vznikne externí právní analýza případného dalšího postupu univerzity, řekl dnes ČTK mluvčí školy Filip Vrána. Etická komise má na projednání záležitosti měsíc. Právní analýzu univerzita dostane v řádu týdnů.

„V diplomové práci paní Malé jsou v literárním přehledu, který shrnuje poznatky o technologiích ustájení králíků a požadavcích na mikroklima, v určitých pasážích namísto originálních citací opsány parafráze citací z diplomové práce zpracované na podobné téma v roce 2003," uvedla dnes rektorka univerzity Danuše Nerudová.

Již dříve odborníci vyjádřili pochybnosti o původnosti některých oddílů teoretické části. Podobné pochybnosti existují také u druhé diplomové práce, kterou Malá později obhájila na Fakultě práva Panevropské vysoké škole v Bratislavě.

Témata:  Taťána Malá vysoké školy

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy