Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rezignací Malé to nekončí: Univerzita i tak přezkoumá její diplomovou práci

Taťána Malá (ANO)
Taťána Malá (ANO)
Foto: Facebook

Praha/Brno - Rezignace ministryně spavedlnosti Taťány Malé (ANO) nic nemění na skutečnosti, že etická komise Mendelovy univerzity prozkoumá její diplomovou práci, na kterou padlo podezření z plagiátorství.

11členná etická komise má na projednání záležitosti měsíc. Právní analýzu univerzita dostane v řádu týdnů. Uvedl to dnes mluvčí univerzity Filip Vrána.

Malá novinářům v pondělí nejprve zdůrazňovala, že postupovala podle dobových pravidel a podle instrukcí a pod kontrolou vedoucího práce. Nesnažila se prý školu "obalamutit", možná jen opomenula odkázat na zdroj. Nakonec ale ohlásila, že odstoupí.

Na Mendelově univerzitě Malá s úspěchem obhájila diplomovou práci Mikroklimatické podmínky v chovu králíků. Malá se v pondělí chlubila, že dostala za A.

Odborníci vyjádřili pochybnosti o původnosti některých oddílů teoretické části. Nejasnosti jsou také u druhé diplomové práce, kterou Malá později obhájila na Fakultě práva Panevropské vysoké škole v Bratislavě.

Témata:  vysoké školy plagiáty Taťána Malá

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.