Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rezignací Malé to nekončí: Univerzita i tak přezkoumá její diplomovou práci

Taťána Malá (ANO)
Taťána Malá (ANO)
Foto: Facebook

Praha/Brno - Rezignace ministryně spavedlnosti Taťány Malé (ANO) nic nemění na skutečnosti, že etická komise Mendelovy univerzity prozkoumá její diplomovou práci, na kterou padlo podezření z plagiátorství.

11členná etická komise má na projednání záležitosti měsíc. Právní analýzu univerzita dostane v řádu týdnů. Uvedl to dnes mluvčí univerzity Filip Vrána.

Malá novinářům v pondělí nejprve zdůrazňovala, že postupovala podle dobových pravidel a podle instrukcí a pod kontrolou vedoucího práce. Nesnažila se prý školu "obalamutit", možná jen opomenula odkázat na zdroj. Nakonec ale ohlásila, že odstoupí.

Na Mendelově univerzitě Malá s úspěchem obhájila diplomovou práci Mikroklimatické podmínky v chovu králíků. Malá se v pondělí chlubila, že dostala za A.

Odborníci vyjádřili pochybnosti o původnosti některých oddílů teoretické části. Nejasnosti jsou také u druhé diplomové práce, kterou Malá později obhájila na Fakultě práva Panevropské vysoké škole v Bratislavě.

Témata:  vysoké školy plagiáty Taťána Malá

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy