Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sněmovna bude o důvěře jednat do noci

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Sněmovna bude moci jednat o žádosti vlády ANO a ČSSD o vyslovení důvěry případně i po dnešní půlnoci. Možnost nočního jednání prosadil hladce klub nejsilnějšího vládního hnutí.

Procedurální návrh předsedy poslanců ANO Jaroslava Faltýnka podpořilo125 poslanců ze všech klubů kromě SPD ze 160 přítomných. Proti jich bylo 11.

Debata o kabinetu se protahuje. Přihlášeny jsou do ní ještě dvě desítky opozičních poslanců.

Zákonodárci, kteří se řádně přihlásili do diskuse, se ke slovu dostali zhruba až v 15:30. Hned v ranním úvodu schůze podpořil kabinet ve Sněmovně prezident Miloš Zeman, pak vystoupili premiér Andrej Babiš (ANO) a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Babiš hovořil asi hodinu a 40 minut.

Další čas vyplnily projevy poslanců s přednostním právem, tedy šéfů stran a frakcí. Půldruhé hodiny zabrala obvyklá polední přestávka.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky vláda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy