Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Stankově se srazil vlak a osobní auto, několik zraněných

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Staňkov (Domažlicko) - Ve Staňkově na Domažlicku se dnes v podvečer srazil na železničním přejezdu osobní automobil a vlak. V autě se zranily dvě ženy a dvě děti.

Zhruba 60 cestujících z vlaku je v pořádku. Na místě zasahovali zdravotníci, hasiči, přijel také krizový intervent záchranné služby, řekli ČTK mluvčí krajských hasičů Petr Poncar a mluvčí záchranné služby Martin Brejcha. Doprava na trati je na několik hodin přerušena.

Zranění cestujících z auta záchranáři hodnotí jako velice vážná. Vrtulník a sanitky je odvezly do nemocnic v kraji, doplnil Brejcha.

Podle webu Českých drah se na přejezdu srazil s autem Západní expres, který jel z Prahy do Mnichova. Dopravce zavedl náhradní autobusovou dopravu. Lidem, kteří cestovali v expresu, pomohli hasiči přestoupit do autobusů. Převezly je do Blížejova, odkud budou dále pokračovat v jízdě osobním vlakem do Domažlic, kde přestoupí na expres.

Témata:  vlaky nehody vlaků

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy